اذن پدر و ولی شرعی در ازدواج دائم و موقت آیا واجب است یا احتیاط؟ و در صورت کبیره و مستقله و رشیده و عاقله بودن دختر باکره آیا باز اذن شرط است؟ و در صورت به گناه افتادن دختر و پسر آیا باز اذن ولی شرط است؟ و آیا مراعات فتوی برای دختر و پسر هر دو لازم است یا بر پسر فقط لازم است؟

پرسش
اذن پدر و ولی شرعی در ازدواج دائم و موقت آیا واجب است یا احتیاط؟ و در صورت کبیره و مستقله و رشیده و عاقله بودن دختر باکره آیا باز اذن شرط است؟ و در صورت به گناه افتادن دختر و پسر آیا باز اذن ولی شرط است؟ و آیا مراعات فتوی برای دختر و پسر هر دو لازم است یا بر پسر فقط لازم است؟ اگر مرجع دختر اذن را شرط بداند ولی اگر مرجع مرد شرط نداند این مرد می تواند دختر باکره را صیغه نماید؟ اگر دختر بکارتش با زنا یا ورزش یا با دست کاری خود دختر یا به وسیله دکتر یا مادرزادی پرده بکارت ندارد، آیا بر این دختر باز باکره بودن صدق می کند و اذن ولی لازم است؟
پاسخ
آیت الله سید علی حسینی میلانی مدظله
بسمه تعالی
السلام علیکم
به طور کلی احکام شریعت اسلام حافظ مصالح فردی و اجتماعی بشریت است، و فقها مراجع مکلفینی هستند در عمل به احکام و از خودشان چیزی نمی گویند، و شما جوانان بهتر می دانید که اگر هیچ گونه نظارتی از اولیا بر فرزندان نباشد چه می شود، این حکم شرعی دقیقا مطابق مصلحت فرد و جامعه می باشد. اکنون عرض می شود: دختری که به حد بلوغ رسیده و مصلحت دینی و دنیوی خود را خوب تشخیص می دهد، اما اجازه گرفتن او از ولی ممکن نباشد، در صورتی که اگر ازدواج نکند به گناه می افتد می تواند اقدام به ازدواج کند. این حکم باکره است، و هر دختری که بکارتش به سبب ورزش و امثال آن از بین رفته، اما اگر به سبب زنا و هر نزدیکی دیگر باشد، اجازه ولیّ شرط نیست.
موکداً توصیه می شود که حدود دین و عفّت و شخصیت خود و خانواده محفوظ بماند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *