آب برای نمازگزاران همان مسجد وقف شده اگر بعد از نماز و خروج از مسجد یقین حاصل کند که نمازی را که با آن وضو در مسجد خوانده به دلیل اخلال در رکن باطل بوده است و هنوز حدثی از او سر نزده آیا برای نماز خارج از مسجد باید مجددا وضو بگیرد یا با همان وضو می تواند نماز را خارج از مسجد اعاده کند؟ مشاهده پاسخ »
در مجاورت ما امامزاده ای قرار دارد که زمین آن را فردی وقف کرده است. در این زمین وقفی قبرها را به قیمت هفت و نیم، چهل و صد میلیون برای افراد همان محله می فروشند. فروختن قبر در زمین وقفی چه حکمی دارد؟ دفن نکردن فردی غیر از اعضای آن محله چه حکمی دارد؟ مشاهده پاسخ »
هیئت امنای مسجد حسینی بجستان جهت توسعه مسجد به کمک خیرین و اهالی شهرستان بجستان اقدام به خرید املاک مجاور نموده اند، حال از محضر حضرتعالی استفتا می شود آیا اعضای هیئت امنا اجازه دارند از املاک خریداری شده جهت احداث هیئت یا حسینیه استفاده نمایند مشاهده پاسخ »
ما خادمین یکی از مساجد تبریز برای توسعه مسجد اقدام به جمع آوری کمک های مردمی می نماییم. در این توسعه حسینیه ای نیز احداث و ملحق به مسجد شده است، از داخل مسجد ارتباط دارد و کاملا در اختیار مسجد و خصوصا برای اجرای مراسمات خانم ها از آن مکان استفاده می شود. آیا هزینه کرد برای آن حسینیه از محل جمع آوری کمک های مردمی مسجد جایز می باشد یا خیر؟ مشاهده پاسخ »
فردی نیت کرده و قطعه زمینی جهت ساخت مسجد در نظر گرفته و وکالت ساخت را به فرد مورد اعتمادی داده است. از آنجا که موقعیت جغرافیایی زمین مذکور جهت ساخت مسجد نامناسب می باشد، لذا فروش این قطعه و خرید قطعه زمین جدید با همان شرایط و در موقعیت مناسب تر از نظر معظم له چه حکمی دارد؟ مشاهده پاسخ »
کتاب های مسجد را امانت می دهیم آیا می توان وثیقه و کارمزد و دیرکرد از افراد بگیریم و خرج مسجد و کتابخانه کنیم؟ عنوان فقهی بر تصحیح این امور چیست؟ مشاهده پاسخ »
اگر هیئت امنای مسجد با پول مردم جا کفشی برای مسجد بخرند، آیا این حکم وقف را دارد؟ آیا هیئت امنا می توانند برای حفظ کلیدها از خراب شدن و دزدیده شدن کلیدها را به نمازگزاران امانت دهند که با خود ببرند و هر وقت مسجد آمدند از آنها استفاده کنند؟ مشاهده پاسخ »
سهوا مهر مسجدی (واقع در شهری غریب) در جیبم جا ماند. حال که از آن شهر خارج شدم و نمی دانم که مهر مال کدام مسجد است، چه کار کنم؟ مشاهده پاسخ »
مطابق وقف نامه ای خاص مربوط به سال 908 هجری قمری (که واقف محدوده املاک موقوفه را مشخص کرده است)، متولیان طی حدود 400 سال با استفاده از عواید حاصله رقبات مذکور را اداره کرده اند. آیا حکومت ها شرعا مجاز به تغییر (کم و زیاد کردن محدوده موقوفات) تملک و واگذاری اراضی موقوفه به غیر خواهند بود یا خیر؟ مشاهده پاسخ »