درباره آیات ابتدایی سوره عبس، درباره خطاب این آیات به پیامبر اکرم بین علمای مسلمان اختلاف است. آیا فرض خطاب این آیه به ایشان با مسئله عصمت تضاد دارد؟ آیا عصمت پیامبر ذاتی و خدادادی است یا استعدادی و نتیجه تهجد و تقوای ایشان یا هر دو؟ مشاهده پاسخ »
اهمیت سنت حضرت رسول و احادیث ائمه در درک صحیح از تفسیر قرآن به چه میزان است؟ با توجه به اهتمام دستگاه خلفای اموی و عباسی به جعل حدیث و فشار آنها به ائمه که موجب تقیه آنها در بیان بعضی مطالب گردیده است، منابع مورد اطمینان برای استخراج سنت و حدیث کدام هستند؟ مشاهده پاسخ »
با توجه به آیه 3 سوره مائده و با توجه به این تفسیر مفسران که منظور از کفار، منافقین است و علت یأس آنها این بود که می پنداشتند بعد از رحلت پیامبر خلافت مسلمین را بر عهده می گیرند و با ابلاغ ولایت مولا آنها ناامید شدند آنها که باز به خلافت رسیدند و جمع زیادی را منحرف کردند در حقیقت به آرزوی خود رسیدند، پس چه تفسیری می توان از یأس داشت؟ مشاهده پاسخ »
آیا می توان با متوسل شدن به آیه وَإِذِ ابْتَلَىٰ إِبْرَاهِيمَ رَبُّهُ بِكَلِمَاتٍ فَأَتَمَّهُنَّ ۖ قَالَ إِنِّي جَاعِلُكَ لِلنَّاسِ إِمَامًا ۖ قَالَ وَمِنْ ذُرِّيَّتِي ۖ قَالَ لَا يَنَالُ عَهْدِي الظَّالِمِينَ خلافت خلفا را باطل دانست؟ مشاهده پاسخ »
مفهوم این آیات 112 تا 114 آل عمران چیست؟ آیا این را نمی رساند که یک مسیحی و یا یهودی می تواند وارد بهشت شود مشاهده پاسخ »
با توجه به آیه شریفه وَقَالُوا كُونُوا هُودًا أَوْ نَصَارَىٰ تَهْتَدُوا ۗ قُلْ بَلْ مِلَّةَ إِبْرَاهِيمَ حَنِيفًا ۖ وَمَا كَانَ مِنَ الْمُشْرِكِينَ (بقره / 135) به فرموده خداوند این کیش یکتاپرستی را از حضرت ابراهیم گرفتیم و با عنایت به روایت عیاشی از امام صادق علیه السلام که : ان الحنیفة هی الاسلام. پس معین است که حضرت ابراهیم حق پدری بر مسلمین دارد و حال با توجه به این مطلب، این روایت چطور معنا می شود که انا و علی ابوا هذه الأمة؟ مشاهده پاسخ »
فخر رازی در تفسیر الکبیر ذیل آیه 54 سوره مائده این استدلال را می آورد و ادعا می کند چیزی که مذهب حقه تشیع مبنی بر ارتداد کسانی که به خلافت ابوبکر اقرار کردند، مطرح می سازد طبق این آیه باطل است چرا که این مستلزم این است که خداوند قومی را بیاورد که با این افراد مبارزه کنند مشاهده پاسخ »
درباره آیه ((فَلَا أُقْسِمُ بِمَوَاقِعِ النُّجُومِ وَإِنَّهُ لَقَسَمٌ لَّوْ تَعْلَمُونَ عَظِيمٌ)) مگر این چه جایگاهی است که خداوند نخواسته به آن قسم بخورد و فرموده است که آن قسمی است بسیار بزرگ؟ مشاهده پاسخ »
در فتبارک الله احسن الخالقین، چرا خالقین چرا جمع؟ منظور از خالق خالق انسان است؟ مگر غیر اینه لا اله الا الله؟ مشاهده پاسخ »
تعریف محکم و متشابه در آیه 7 سوره آل عمران چیست؟ علمای مختلف شیعه و سنی راجع به وقف یا عطف واو قبل از الراسخون نظرات مختلفی رائه کرده اند. لطفا نظرتان را در این زمینه بفرمایید مشاهده پاسخ »