پدرم در زمان تعیین مهریه همسر من نوشته ای را امضا کردند که طی آن مقرر شد سه دانگ از یک آپارتمان را بعد از ساخت به همسر بنده واگذار نماید. البته آپارتمان ساخته شده و ما در آن سکونت داریم و حال پدرم فوت نموده اند. آیا برای تعیین سهمیه ارث این سه دانگ آپارتمان جزء ارث می باشد؟ مشاهده پاسخ »
خانه به ارث رسیده، تقسیم آن به عللی چند سال طول کشیده و افزایش قیمت دارد، آیا سود افزوده خمس دارد؟ پرداخت فوریست یا بعد از گذشت سال مشاهده پاسخ »
مغازه ای که زمینش موروثی و سقفش زمین خانه طبقه دوم است، آیا برای خمس فقط باید پول دیوارهای ساخته شده مغازه را بدهیم یا خمس آن به صورت دیگری محاسبه می شود؟ مشاهده پاسخ »
خانمی شوهر او فوت شده بود، این خانم سه پسر داشت. پسر اولی که مجرد بوده پیش از مادرش فوت می کند، دارایی او به چه کسی تعلق می گیرد؟ بعد از چند سال از فوت پسر اول، این خانم هم فوت می کند، حال دارایی این خانم به چه کسی تعلق می گیرد؟… مشاهده پاسخ »
پسری داشتم که بر اثر تصادف فوت شد، برای خودش زندگی مستقل داشت. چهار پسر و دو دختر، بعد از فوت ایشان خانواده اش از طرف مقابل دیه گرفتند و بعد از گذشت 17 سال از این حادثه، مبلغی را هم بیمه تامین اجتماعی به عنوان حق بیمه پرداخت کرد. آیا مادر از این مبالغ سهمی دارد؟ مشاهده پاسخ »
خانمی می میرد، وارثش شوهر و فرزندانش و پدر و مادرش می باشند؛ آیا همه اینها ارث می برند؟ و چقدر سهم الارثشان می باشد؟ و اگر این زن، فرزند نداشته باشد، فقط ورثه اش شوهرش و پدر و مادرش می باشند؟ در این فرض سهم الارث چطور تقسیم می شود؟… مشاهده پاسخ »
در احکام راجع به شخص مرتد گفته شده که { تبین امراته فی الحال و علیها عدة المتوفی عنها زوجها} هرگاه زوجه متعمدا یا اختیارا از شوهر مرتد خود مفارقت ننماید و بعد از زمان ارتداد فرزندی به دنیا بیاید آیا از اموال و دارایی پدرش (شخص مرتد) ارث می برد؟ مشاهده پاسخ »
در قدیم مرسوم بوده برای اینکه فرزندان اناث مورّث از ارث محروم شوند، اموالشان را وقف بر اولاد ذکور می نمودند. آیا چنین وقفی صحیح است؟ مشاهده پاسخ »
ده سال پیش مبلغی جهت مراسم فوت پدرم خرج کردم طبق وصیت قرار شد از ثلث فروش منزل مسکونیش به من پرداخت گردد، پس از ده سال من باید همان مبلغ را بگیرم یا معادل نرخ امروز منزل؟ مشاهده پاسخ »