برخى علماى اهل سنّت و پايبندى به مفاد باطل اين حديث
بيشتر محقّقان اهل سنّت بر خلاف ابن روزبهان و صاحب سبل الهدى، به راه خيانت و تحريف نرفته اند; بلكه به علت علاقه به بخارى بر دروغ ها و افتراهاى وى، مهر تأييد زده و تسليم لغزش ها و جعليات عجيب و غريب او شده اند. براى مثال، داوودى بر اين باور است كه پيامبر صلى الله عليه وآله از گوشت قربانى مشركان، تناول مى كرد; چرا كه از حرام بودن تناول آن آگاهى نداشت، اما زيد كه حكم مسأله را مى دانست از تناول آن گوشت، سرباز زد!! ابن حجر عسقلانى مى نويسد:
داوودى مى گويد: پيامبر صلى الله عليه وآله پيش از بعثت، از مشاركت در عبادات مشركان پرهيز مى كرد، اما حكم مسأله مربوط به قربانى هاى مشركان را نمى دانست; اين در حالى بود كه زيد در جريان ديدار با اهل كتاب، حكم اين مسأله را از آنان فرا گرفته بود.1
بر اساس اين تفسير، رسول خدا صلى الله عليه وآله ـ پناه بر خدا ـ به جهت ناآگاهى از حكم مسأله، به تناول گوشت قربانى مشركان مى پرداخت، اما اهل كتاب از اين مسأله آگاه بودند و زيد نيز كه اين حكم را از آنان فرا گرفته بود از تناول گوشت مذكور سرباز زد… .
به راستى آيا اين نوع قضاوت، عيب جويى از رسول خدا صلى الله عليه وآله و كاستن از منزلت وى نيست؟
مؤمن متدين، چگونه مى تواند رسول امين اسلام را ـ كه از تأييد و راهنمايى پروردگار برخوردار است ـ ناآگاه از يك حكم شرعى قلمداد كند و ارتكاب برخى محرّمات الهى و دعوت ديگران به ارتكاب اين محرّمات را به وى نسبت دهد؟
1 . فتح البارى: 7 / 113.