عالمان اهل سنّت و ادّعاى مهرورزى به اهل بيت عليهم السلام
بنگريد كه اين دشمن لجوج اهل بيت عليهم السلام چگونه با استناد به قطّان و بخارى، اعتبار اين امام بزرگوار را خدشه دار مى كند؟!
اين در حالى است كه عالمان بزرگ اهل سنّت ـ چه در گذشته و چه در حال ـ از ضرورت مهرورزى، احترام و اقتدا به اهل بيت عليهم السلام و اقتباس از آنان سخن مى گويند تا جايى كه اهل سنّت را از دشمنى با اهل بيت، منزّه مى دانند و به تبرئه افرادى مى پردازند كه به اهل بيت، اعتراض نموده، اعتبار آنان را مخدوش كرده و يا از آنان روى گردانده اند.
آنان، انتساب چنين امورى به اهل سنّت را از تعصّبات شيعه مى دانند، چنان كه كابلى در نوزدهمين مورد از شمار تعصّبات شيعيان مى گويد:
اهل سنّت، دشمنى با اهل بيت را از حد گذرانده اند. ابن شهراشوب و بسيارى از علماى شيعه با ذكر اين موضوع، اهل سنّت را دشمن اهل بيت ناميده اند، اما دروغ و تعصّب در اين ادّعا به طور كامل هويداست; چرا كه از شروط مسلّم ايمان اين است كه انسان، عترت پيامبر صلى الله عليه وآله را بيش از خود، دوست داشته باشد و از احاديثى كه در اين زمينه مى توان به آن اشاره نمود حديثى است كه بيهقى، ابوالشيخ و ديلمى نقل كرده اند; رسول خدا صلى الله عليه وآله فرمود:
لا يؤمن أحد حتّى أكون أحبّ إليه من نفسه ويكون عترتي أحبّ إليه من نفسه;
هيچ كس باايمان نيست مگر اين كه من و عترتم را بيشتر از خود، دوست داشته باشد.
ترمذى و حاكم نيشابورى نيز از ابن عباس رضى الله عنه نقل كرده اند كه پيامبر صلى الله عليه وآله فرمود:
أحبّوا أهل بيتي بحبّي;
به خاطر محبّت به من، اهل بيتم را نيز دوست بداريد.
البته روايات ديگرى نيز در اين باره نقل شده است.
عالمان اهل سنّت بر اين باورند كه هر كس علاقه به اهل بيت رسول خدا صلى الله عليه وآله را ترك كند به ايشان خيانت كرده است و خداوند متعال مى فرمايد:
(لا تَخُونُوا اللهَ وَالرَّسُولَ);1
به خدا و پيامبر خيانت نكنيد.
هم چنين هر كس اهل بيت رسول خدا صلى الله عليه وآله را دشمن دارد در واقع رسول خدا صلى الله عليه وآله را دشمن داشته است. شاعر در اين زمينه چه نيك سروده است:
فلا تعدل بأهل البيت خلقاً *** فأهل البيت هم أهل السّعادة
فبغضهم من الإنسان خسر *** حقيقي وحُبُّهم عبادة
به هيچ كس جز اهل بيت، تمسّك نجوى; زيرا فقط اهل بيت، اهل سعادت هستند.
دشمنى با اهل بيت، يك زيان كارى حقيقى و مهرورزى به آن ها، عبادت است.
عالمان اهل سنّت، فرستادن صلوات بر اهل بيت را در نماز، واجب مى دانند. شيخ بزرگوار فريدالدين احمد بن محمّد نيشابورى رحمه الله مى گويد: هر كس به محمّد صلى الله عليه وآله ايمان آورد، اما به اهل بيت او ايمان نداشته باشد مؤمن نيست. علما و عرفا در اين مسأله، اتّفاق نظر دارند و هيچ كس اين موضوع را انكار نمى كند.2
1 . سوره انفال: آيه 27.
2 . الصّواعق الموبقه ـ نسخه خطى.