آيات غدير
بدون ترديد در زندگى هر انسانى زمان هاى مهم و سرنوشت سازى وجود دارد و وقايع و حوادثى رخ مى دهد كه نقطه عطفى در زندگى او به شمار رفته و سرنوشت وى را تعيين مى كند. همين طور امورى وجود دارند كه در سرنوشت خانواده ها، قبيله ها و كشورها بسيار تعيين كننده هستند. مليّت، دين و مذهب نيز از اين قاعده مستثنا نيستند و در تاريخ آن ها نيز نقاط عطف و حوادث سرنوشت سازى وجود دارد.
يكى از نقطه هاى حسّاس و سرنوشت ساز در تاريخ اسلام، روز غدير است. در اين روز خداوند سبحان به وسيله رسول خويش، به صورت روشن و آشكار، طريق بندگى را به بندگانش نماياند و حجّت را بر آنان تمام ساخت تا از سر آگاهى و اختيار، سرنوشت خويش را رقم زنند.
اهميت اين روز و حوادث رخ داده در آن به قدرى است كه از سويى حق ستيزان براى مخفى ساختن و وارونه نماياندن پيام آن، نهايت تلاش خود را به كار برده اند، و از سويى ديگر مدافعان نور و حقيقت نيز تمام همّت خويش را در زدودن غبار از آن به كار بسته اند. از اين رو بر ما نيز لازم است كه به قدر توان و با همّتى بلند در اين مسير بكوشيم تا قدرى از اين وظيفه سنگين را ادا نماييم، ان شاء الله.
در راستاى اداى رسالت خويش و در ادامه اين مجموعه، به بررسى آيات مربوط به واقعه غدير خم مى پردازيم، يعنى آيه هاى «تبليغ»، «اكمال» و «سأل سائل».
براساس روش معمول در اين كتاب، ابتدا با طرح روايات مربوط به نزول آيات، ثابت خواهيم كرد كه اين آيات درباره اميرالمؤمنين عليه السلام نازل شده است. ذكر راويان احاديث و بررسى اعتبار آنان و رفع شبهات مربوط به آن نيز به قدر نياز انجام خواهد شد. امّا بررسى دلالت آيات و كيفيت استدلال به آن را به آينده موكول كرده و در ضمن بحث از حديث غدير، به آن نيز خواهيم پرداخت.
منو