سخنى در زيارت قبور
زيارت قبور رسول خدا و ائمه هدا عليهم السلام هم چنين زيارت قبور شهدا و صالحان، از بهترين اعمال و عبادات بوده و هست. اين عمل نزد عموم مسلمانان از عبادات و طاعات به شمار مى رود و سيره همه مسلمانان با همه فرقه ها از صدر اسلام تا كنون بر همين مبنا بوده و به همين روش عمل مى كنند.
اما در قرن هشتم هجرى فردى به نام ابن تيميه پيدا شد و گفت: رفتن به زيارت قبر رسول الله صلى الله عليه وآله حرام است.
بزرگان اهل سنّت معاصر او و علماى بزرگى كه بعدها آمدند، همه نظر او را رد كردند و همه مسلمانان عملاً به فتوا و به قول او بى اعتنايى كردند مگر افراد اندكى كه از او تبعيت كردند.
در اين زمينه فتاواى بزرگانى در ردّ نظر ابن تيميه صادر شده و كتاب هايى در رد او نوشته شد; از كتاب هايى كه در اين زمينه نوشته شده كتاب شفاء السقام في زيارت خير الأنام است. نگارنده اين كتاب حافظ تقى الدين سبكى از بزرگان علماى اهل سنّت و معاصر ابن تيميه است. اين كتاب بارها چاپ شده و كتاب خوبى است.
تقى الدين سبكى در اين كتاب به رواياتى استدلال كرده و سند آن ها را تصحيح نموده و هم چنين فتاواى علما و آرا و انظار آن ها را در شرح احاديث آورده است.1
1 . گفتنى است كه در آخرين بخش كتاب دراسات في منهاج السنة نام كسانى كه نظر ابن تيميه را با نگارش كتابى رد كرده اند و يا با او به صورت حضورى مباحثه كرده اند و يا عليه او فتوا داده اند، آمده است. براى آگاهى بيشتر در اين زمينه ر.ك: دراسات فى منهاج السنة: 574 ـ 585.