5 . بهترين داور
رسول خدا صلى اللّه عليه وآله در حديثى ديگر فرمودند:
أقضاكم علي;
بهترين شما در امر قضاوت و داورى على است.
همان طور كه صاحب شرح المواقف گفت علّت نياز ما به امام اين است كه در همه اختلافات، درگيرى ها و مشكلات بايد به كسى رجوع كنيم كه اختلاف را از بين مردم بردارد و با عدالت در ميان آنان داورى كند. در اين حديث پيامبر اكرم صلى اللّه عليه وآله مى فرمايند:
أقضاكم علي;
بهترين شما در امر قضاوت و داورى على است.
چنين سخنى جز براى امير مؤمنان على عليه السلام، در حق هيچ يك از اصحاب رسول خدا صلى اللّه عليه وآله گفته نشده است.
اين حديث در اين كتاب ها آمده است:
1 . صحيح بخارى;
2 . مسند احمد بن حنبل;
3 . المستدرك على الصحيحين;
4 . سنن ابن ماجه;
5 . الطبقات الكبرى;
6 . الإستيعاب;
7 . السنن الكبرى;
8 . مجمع الزوائد;
9 . حلية الأولياء;
10 . أُسد الغابه;
11 . الرياض النضره و كتاب هاى ديگر.
حال گناه ما چيست اگر بگوييم تنها كسى كه براى امامت و رهبرى مردم صلاحيّت دارد على بن ابى طالب عليهما السلام است; حتى اگر اين امر به مردم هم واگذار شود و آن ها بخواهند كسى را براى امامت و پيشوايى انتخاب كنند بايد اميرالمؤمنين عليه السلام را برگزينند; چرا كه ضابطه هايى كه اهل سنّت در علم كلام مطرح كرده اند و آن ها را در امام لازم و واجب مى دانند در هيچ انسانى جز فرزند ابى طالب پيدا نمى شود.
آن چه تا كنون به اختصار بيان شد سخنان رسول خدا صلى اللّه عليه وآله درباره جايگاه و مقام علمى امير مؤمنان على عليه السلام بود. از اين سخنان استفاده مى شود كه آن كسى كه مى تواند در دفاع از آيين نورانى اسلام دليل و برهان بياورد و شبهه هاى مطرح شده را دفع كند على بن ابى طالب عليهما السلام است و اوست كه از طرف رسول خدا صلى اللّه عليه وآله در همه اختلاف ها و درگيرى ها مرجع قرار داده شده و تنها كسى است كه پس از رسول خدا صلى اللّه عليه وآله با علم و دانش سرشارش اختلاف ها را از ميان برمى دارد.
منو