آیت الله سید علی حسینی میلانی
انتشارات حقایق اسلامی، چاپ سوم، 1392، قم
نهج البلاغه سید رضى رحمه اللّه و هر چه در آن آمده است، گزينشى از سخنرانىها، نامهها و سخنان دُرربار امیر المؤمنین علیه السلام است كه دربردارنده آموزهها، انديشهها، و نظريههاى آن حضرت در امور گوناگون است.
یکی از مواردی که برای آگاهی از آن لازم است به نهج البلاغه رجوع کنیم آشنایی با مقامات و منزلت اهل بیت علیهم السلام است؛ چرا که امير مؤمنان على عليه السلام بعد از رسول خدا صلى اللّه عليه وآله، سرور اهل بيت و داناترين مردم نسبت به مقامات و حالات آنان علیهم السلام است؛ ضمن اينكه كلام او درباره اشخاص عين حقيقت و مطابق واقع است.
از همین رو آیت الله سید علی میلانی، با سیری در نهج البلاغه، گواهی امیر المؤمنین علیه السلام را درباره برتری اهل بیت علیهم السلام در قرآن و نزد خدای متعال، و رسول خدا صلی الله علیه وآله استخراج کرده و در کتاب اهل بیت علیهم السلام در نهج البلاغه منتشر کرده است.
این کتاب در سه بخش تدوین شده است که در بخش اول به آفرینش اهل بیت علیهم السلام پرداخته شده است. آفرینش نوری اهل بیت، یگانگی تبار ایشان، و عدم سنجش کسی از امّت با مرتبه و مقام اهل بیت (علیهم السلام) از مطالب بخش اول است.
نویسنده در بخش دوم، به اخلاق و خوهای پسندیده اهل بیت (علیهم السلام) اشاره کرده و پرورش یافتگان نبوّت را معرفی کرده است؛ از جمله: تربیت امیر المؤمنین علیه السلام در خانه رسول خدا صلی الله علیه وآله؛ شنیدن صدای فرشته اعظم توسط امیرالمؤمنین علیه السلام؛ حکایت خلوت رسول خدا صلی الله علیه وآله در حراء؛
در بخش سوم، کمالات و فضایل اهل بیت (علیهم السلام) در نهج البلاغه روایت شده است؛ از جمله اینکه اهل بیت (علیهم السلام) ساخته و تربیت شده خداوندگارند، و اهل بیت (علیهم السلام) دارای مقام عصمت اند.
و اینکه جایگاه و مقام اهل بیت (علیهم السلام) همانند منزلت قرآن است.
در پایان ضمن نقل بخشی از خطبه شقشقیه، روایاتی به نقل از کشاف آورده است که دلالت بر حب و دوستی اهل بیت علیه السلام دارند از جمله:
من مات على حبّ آل محمّد مات شهيداً.
ألا ومن مات على حبّ آل محمّد مات مغفوراً له.
ألا ومن مات على حبّ آل محمّد مات تائباً.
ألا ومن مات على حبّ آل محمّد مات مؤمناً مستكمل الإيمان.
منو