اگر «زید» جهت وصول طلبش از «عمرو»، توسط وکیل خود، مال منقولی را به عنوان مال متعلق به «عمرو» معرفی و توقیف نماید، در حالی که سند رسمی آن به نام خودش «زید» بوده باشد، از طرفی «عمرو» نیز مدعی خرید و انتقال مالکیت از «زید» به خودش باشد و یقین به تصرف «عمرو» به مدت یک سال اخیر بر مال منقول باشد، حکم فقهی اقرار «زید» و مالکیت مال منقول چگونه خواهد بود؟

پرسش
باسمه تعالی محضر مبارک مرجع عالی‌قدر شیعیان جهان حضرت آیت الله سید علی حسینی میلانی «مد ظله العالی» باسلام و احترام و آرزوی سلامتی و طول عمر با عزت و توفیقات روز افزون برای آن وجود عزیز، خواهشمند است نظر مبارک خویش را راجع به مسأله ذیل اعلام فرمایید. اگر «زید» جهت وصول طلبش از «عمرو»، توسط وکیل خود، مال منقولی را به عنوان مال متعلق به «عمرو» معرفی و توقیف نماید، در حالی که سند رسمی آن به نام خودش «زید» بوده باشد، از طرفی «عمرو» نیز مدعی خرید و انتقال مالکیت از «زید» به خودش باشد و یقین به تصرف «عمرو» به مدت یک سال اخیر بر مال منقول باشد، حکم فقهی اقرار «زید» و مالکیت مال منقول چگونه خواهد بود؟
پاسخ
آیت الله سید علی حسینی میلانی مدظله
بسمه تعالی
السلام علیکم
در منازعات باید طرفین نزد حاکم شرع حاضر شوند و طبق مقرّرات نظر شود و حکم صادر گردد. اما به طور کلّی ید اماره ملکیت است و سند ممکن به نام دیگری مانده باشد، پس اگر صاحب سند ادّعاء ملکیت کند و مثلاً بگوید مال را امانت داده باید اقامه بیّنه نماید والله العالم.
9374
مطرح شده توسط: مرادعلی نودهی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *