چكيده سخن

چكيده سخن
چكيده آن چه بيان شد چنين است:
رسول خدا صلى اللّه عليه وآله از فرا رسيدن وفات و نزديك شدن رحلت جانگدازش خبر داد و گران بهاترين و پرارزش ترين اشيا (قرآن كريم و عترت و خاندانش) را در ميان اُمّت باقى گذارد و اين دو يادگار گران بها، ضامن هدايت ابدى امّت خواهند بود كه در اثر پيروى و تبعيّت از اين دو ثقل، هرگز امّت اسلام به ضلالت نخواهند افتاد.
شاهد بر عدم ضلالت ابدى، به كار بردن حرف «لَنْ» است كه بيان گر نفى اَبَد مى باشد. اين حرف در متون مختلف «حديث ثقلين» موجود است، آن جا كه فرمود:
ما إن تمسّكتم بهما; ما إن أخذتم بهما لن تضلّوا… .
مادامى كه به آن تمسّك كنيد، هرگز گمراه نخواهيد شد.
آن گاه پيامبر خدا صلى اللّه عليه وآله امّت را در تنگناى پرسش از اين دو قرار داد و تأكيد فرمود كه كنار حوض كوثر، از شما خواهم پرسيد كه با اين دو چگونه رفتار كرده ايد، و آيا حقّ مرا در ارتباط با آن دو رعايت كرده ايد يا نه؟
شايد پيامبر خدا صلى اللّه عليه وآله در آن وعده و ملاقات به منصب سقايت آب كوثر توسّط اميرالمؤمنين عليه السلام اشاره فرموده كه على عليه السلام منافقان را از نوشيدن آن آب منع خواهد فرمود.
همچنين به نظر مى رسد كه آن بزرگوار با اين فرمايش، به حديث مشهورى اشاره فرموده كه مورد پذيرش شيعه و اهل سنّت است و در صحاح نيز آمده است كه رسول خدا صلى اللّه عليه وآله فرمود:
سيرد عَلَيّ أصحابي وأنّهم يذادون عن الحوض وأقول: يا ربّ! هؤلاء أصحابي، فيقول: إنّك لا تدري ما أحدثوا من بعدك.
به زودى اصحاب من در روز قيامت بر من وارد خواهند شد كه آن ها را از حوض مى رانند و دور مى كنند. من مى گويم: پروردگارا! اينان اصحاب من هستند؟
خداوند متعال مى فرمايد: نمى دانى بعد از تو چه كارهايى انجام دادند.(1)

(1) صحيح بخارى: 6 / 96، 8 / 136 و 148، 9 / 58، صحيح مسلم: 4 / 1793، مسند احمد: 1 / 453، 3 / 28، 5 / 50.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *