پس از ایراد خطبه فدکیه توسط حضرت و بازگشت به منزل امیر المؤمنین (علیه السلام)، گفتگویی میان آن بزرگواران نقل شده که ظاهر کلام، مخالف با مقام حضرت صدیقه طاهره و معرفت ایشان نسبت به مقام امام (علیه السلام) است. نظر شما دراین رابطه چیست؟

پرسش
به نام خدا در کتب روایی شیعی پس از غصب فدک توسط خلیفه اول و رفتن حضرت زهرا (سلام الله علیها) به مسجد و ایراد خطبه ای غراء، و بازگشت آن حضرت به منزل امیر المؤمنین (علیه السلام)، گفتگویی میان آن بزرگواران نقل شده که ظاهر کلام، مخالف با مقام حضرت صدیقه طاهره و معرفت ایشان نسبت به مقام امام (علیه السلام) است. “فَلَمَّا اسْتَقَرَّتْ بِهَا الدَّارُ، قَالَتْ لِأَمِیرِ الْمُؤْمِنِینَ عَلَیْهِ السَّلَامُ: یَا ابْنَ أَبِی طَالِبٍ عَلَیْکَ السَّلَامُ: اشْتَمَلْتَ شَمْلَةَ الْجَنِینِ، وَ قَعَدْتَ حُجْرَةَ الظَّنِینِ، نَقَضْتَ قَادِمَةَ الْأَجْدَلِ، فَخَانَکَ رِیشُ الْأَعْزَلِ، هَذَا ابْنُ أَبِی قُحَافَةَ یَبْتَزُّنِی نَحْلَةَ أَبِی وَ بُلْغَةَ ابْنَیَّ، لَقَدْ أَجْهَدَ فِی خِصَامِی، وَ أَلْفَیْتُهُ أَلَدَّ فِی کَلَامِی، حَتَّی حَبَسَتْنِی قَیْلَةٌ نَصْرَهَا، وَ الْمُهَاجِرَةُ وَصْلَهَا، وَ …….. فَقَالَ أَمِیرُ الْمُؤْمِنِینَ عَلَیْهِ السَّلَامُ: … فَإِنْ کُنْتِ تُرِیدِینَ الْبُلْغَةَ، فَرِزْقُکِ مَضْمُونٌ، وَ کَفِیلُکِ مَأْمُونٌ، وَ مَا أَعَدَّ اللَّهُ لَکِ أَفْضَلَ مِمَّا قُطِعَ عَنْکِ،” 1- اولا می خواستم بدانم که آیا مطلب نقل شده صحت دارد. 2- در صورت صحت کلام حضرت صدیقه، معنای صحیح آن چگونه خواهد بود تا مقام آن بزرگواران و شئون ایشان محفوظ بماند. 3- برخی پاسخ داده اند که این گفتگو از باب « ایاک اعنی و اسمعی یا جاره » است ولی آیا واقعا آن موقع چه تعدادی از مردمی که لازم بود این گفتگو را بشنوند در منزل آن بزرگواران بوده اند و اگر اینطور بود با آن فصاحتی که از حضرت زهرا (سلام الله) سراغ داریم روش دیگری متصور نبود تا این شبهه معرفتی ایجاد نگردد.
پاسخ
آیت الله سید علی حسینی میلانی مدظله
بسمه تعالی
السلام علیکم
قبلاً جواب داده ایم، به نظر حقیر عتاب است و عتاب غیر از اعتراض می باشد، نظیر خطاب حضرت باری تعالی به رسول اکرم (عفا الله عنك لِمَ أذنت لهم).
موفق باشید
7729
مطرح شده توسط: حمید موحدی