
صفحه اصلی
پرسش و پاسخ
اعتقادات
شعائر حسینی ـ مناسبات مذهبی ـ واقعه عاشورا
با سلام و عرض تحیت و احترام به...




...

با سلام و عرض تحیت و احترام به محضر شریف حضرت عالی
ما می دانیم که بنا بر روایت « شیعتنا خلقوا من فاضل طینتنا یحزنون بحزننا و یفرحون بفرحنا » ، شیعیان باید در شادی ائمه ، شاد و در غم و ماتم آن بزرگواران ، محزون باشند . در خصوص عزاداری و نحوه برگزاری آن ، آنقدر سوال و استفتاء از مراجع عظام و علمای بزرگوار شده و همچنین آنقدر کتابها نوشته شده و سیره ائمه معصوم (ع) و علمای ربانی را در طول تاریخ تشیع بیان کرده ، که دیگر جایی برای ندانم کاری و شبهه باقی نگذاشته و شیعیان نحوه صحیح عزاداری و برپایی عزا را می دانند و آگاهند ( هر چند باز هم در این زمینه بعضی افراد دچار انحرافات هستند ، اما راه مشخص است ) . سوال حقیر در خصوص مولودی ها و نحوه برگزاری مراسمات ایام میلاد و شادی ائمه (ع) است ، که دیده می شود در هنگام برگزاری مراسم و با مولودی خوانی مداح ، مستمعین اقدام به دست زدن می کنند . اما بینی و بین الله ، بدون هیچگونه قصد و غرضی و تایید یا عدم تایید دست زدن در حین مولودی عرض می کنم ، لذت و معنویتی را که هیئتی ها در حین سینه زدن و عزاداری از مراسم دریافت می کنند بسیار بالاست و هیچوقت ، این لذت و معنویت را از دست زدن در مولودی ها حس نکرده اند . می خواهم خیلی خلاصه و صمیمانه خدمت حضرت عالی عرض کنم که ما نحوه عزا را بلدیم ولی مولودی را نه ، ما نمی دانیم در ایام شادی اهلبیت (ع) چگونه باید شاد باشیم و از آن احساس وجد معنوی کنیم . شاید یکی از دلایلی را که بعضی افراد نادان به اسلام تهمت می زنند و می گویند ، اسلام دین عزاست نیز همین باشد . با توجه به این عرایض ، از شما تقاضا دارم ، چند راهکار را بیان فرمایید که در ایام شادی اهلبیت (ع) ، در هیئت بکار ببریم تا هم شوق و ذوق مستمعین نسبت به این مجالس بیشتر شود و هم جلسه بار معنوی و معرفتی داشته باشد . البته بعضی افراد پیشنهاداتی جهت شاد نمودن جلسات که در آن گناهی هم نباشد داشته اند مانند : مسابقه ماست خوری بین چند نفر ، بدین نحو که هر که زودتر ماست خود را به اتمام رساند برنده مسابقه است ، یا مثلا طرح معما ، یا تکرار یک جمله سخت برای 3 بار توسط شرکت کنندگان در مسابقه مانند : افسر ارشد ارتش اتریش ، یا سپر جلوی ماشین عقبی خورد به سپر عقب ماشین جلویی و ...
که البته هر چند اجرای طرح های فوق در ذات خود گناه نیست و در برخی جشن ها دیده شده که علاوه بر شرکت کنندگان در مسابقه ، باعث شادی تمامی حضار هم می شود ولی این طرح ها فقط جنبه شادی مجلس را برآورده می کند و در راستای افزایش سطح معرفتی و معنوی مراسمات جشن ائمه (ع) بی تاثیر است .
1- لذا تقاضا دارم که با توجه به موارد گفته شده فوق ، طرح شریفتان را بیان بفرمایید و راهکارهای لازم را ارائه نمایید و ما هم مشتاقانه منتظر دریافت پاسخ حضرت عالی بوده و آماده انجام آن هستیم .
2- همچنین لطفا بفرمایید آیا طرح هایی که در فوق به محضرتان ارائه گردید ، آیا جایز است که در بخشی از مراسمات مولودی ائمه ( و نه در تمام مدت زمات آن ) انجام شود ؟
با تشکر
تعداد بازدید: 21255
محمد سعيد گرجيان
پاسخ

آیت الله سید علی حسینی میلانی مدظله
بسمه تعالی
السلام علیکم
واقع مطلب اینستکه ما موظّف هستیم شعائر را حفظ و امر اهلبیت علیهمالسلام را احیاء کنیم، و روایتی که شما یاد کردید اشاره به این مطلب هم هست. و احیاء امرشان در ایام فرحشان و مناسبتهای سرورشان به پوشیدن لباس جدید و عطر و تبریک گفتن و هدیه دادن و چراغانی کردن و اطعام و امثال ذلك است تا همه بفهمند امروز روز دیگری است که با روزهای دیگر متفاوت است، و دوست و دشمن بدانند که در این روز حال دیگری داریم. و اما در مجالس و محافل، باید فضائل و مناقب اهل بیت و دلائل امامت ائمه اطهار علیهم السلام ذکر شود، همچنانکه مصائبشان در ایام سوگواری ذکر میشود، مجالس مزیّن به زینت ظاهری و زینتِ حقیقی و معنوی باشد، وقتی فضیلتی ذکر میشود قلب مؤمن شاد و مسرور و نورانی میگردد و نفرت او از دشمنان و غاصبان بیشتر میشود، و اینست تعظیم شعائر الله و احیاء امر رسول الله و ائمه طاهرین. و آنچه عرض کردم مستفاد از سایر روایات و سیره مبارکشان نیز میباشد.
موفق باشید
8814
دانلود تصویر پاسخ

چاپ



