. 1. آیا در ادعیه ماثور می توان تصرف کرد؟ در این صورت آیا دعای قرائت شده ماثور است یا از حال ماثور بودن خارج می شود؟ 2. آیا در ادعیه ماثور اجازه از عالم،عارف و … لازم است یا خیر؟ 3. در صورت نیاز به اجازه شامل کدام عناوین و موضوعات می شود؟مستند روایی یا قرآنی برای این موضوع وجود دارد؟ 4. آیا اجازه در اجابت دعا یا ذکر موثر است؟

پرسش
با عرض سلام و ادب محضر حضرت آیت الله سید علی میلانی(مد ظله العالی) پیشاپیش از اینکه مصدع وقت حضرتعالی می شوم پوزش می طلبم. 1. آیا در ادعیه ماثور می توان تصرف کرد؟ مثل تغییر ضمیر داد یا بخش هایی که متناسب با حال و معرفت داعی است قرائت کرد؟ در این صورت آیا دعای قرائت شده ماثور است یا از حال ماثور بودن خارج می شود؟ 2. آیا در ادعیه ماثور اجازه از عالم،عارف و … لازم است یا خیر؟ 3. در صورت نیاز به اجازه شامل کدام عناوین و موضوعات می شود؟مستند روایی یا قرآنی برای این موضوع وجود دارد؟ 4. آیا اجازه در اجابت دعا یا ذکر موثر است؟ 5. نسبت دادن منشاءعلوم غریبه به حضرات معصومین به خصوص امیرالمومنین (صلوات الله علیه) چقدر صحت دارد آیا در منابع معتبر روایی روایتی نقل شده است؟ 6.آیا ادعیه موقته مثل دعای کمیل ، دعای عرفه و… را در غیر زمان وارد شده می توان خواند به چه نحو؟ با سپاس فراوان علی طالبی
پاسخ
آیت الله سید علی حسینی میلانی مدظله
بسمه تعالی
السلام علیکم
از تصرّف در دعا نهی شده، و خواندن دعاء مأثور محتاج به اجازه نیست و ادعیه موقّته را شاید در اوقات دیگر و بدون قصد وارد بشود خواند.
8574
مطرح شده توسط: علی طالبی