جستجو
صفحه اصلی آیت الله سید علی حسینی میلانی (مد ظله) پرسش و پاسخ آیت الله سید علی حسینی میلانی (مد ظله) اصول فقه آیت الله سید علی حسینی میلانی (مد ظله) بسمه تعالی
استاد اینجانب به مبانی عقلی محض بسیار علاقمند است و این علاقه ایشان ؛چنان...

بسمه تعالی
استاد اینجانب به مبانی عقلی محض بسیار علاقمند است و این علاقه ایشان ؛چنان توسعه و ادامه دارد که ریشه مبانی فقهی یا مبانی و ادله تشریعی احکام الهی را هم گرفته است و تا آنجا دامنه علاقه ایشان به مسائل عقلی و عقلی بودن مسائل کشیده شده بود.ایشان می فرماید علما معمولا در بیان اکثر مبانی مذهبی (روایات و آیات و احکام )استناد می‌‌کنند که این حکم چون حکم و دستور خدا است، ما باید به عنوان یک بنده بپذیریم و تعبیر به احکام تعبدی می‌کنند که دلیل و برهان آن فقط عندالله است و ما فقط باید این حکم را بپذیریم. در بسیاری از موارد، این موضوع را در تمام احکام تسری می‌دهند و می‌گویند احکام الهی این خصیصه را دارند که چون دستورند باید اطاعت شوند؛ پس دلیلی به جز دستور ندارد.
ولی ایشان در این زمینه مبنای خاصی دارند و چنانچه تتبع شده است بعضی از علمای گذشته نیز بر این نظریه بودند ولی ایشان خیلی این قضیه را سرایت می‌دهند و می‌فرمایند: همه احکام الهی ارشادی است. تمام این احکامی که خدا حکم کرده را عقل یک انسان سلیم و دانا نیز حکم می‌کند.
ایشان این موضوع را تسری به همه احکام می‌دهند. ایشان می‌گویند خداوند متعال و پیغمبر صلوات الله و قرآن و ائمه (ع) که این احکام را فرمودند، دارند به همان حکم عقل ما، ما را ارشاد می‌کنند و عقل ما همین احکام را حکم می‌کند.همه احکام عقلی است نه تعبدی به عبارت دیگر هیچگاه بین احکام ؛ روایات صحیح و عقل تضاد و تناقض راه ندارد پس چرا هی میگوییم تعبدی تعبدی

نظر جنابعالی در این موضوع چگونه است ؟
با تشکر

تعداد بازدید: 5489    مطرح شده توسط: الف  الف
پاسخ
آیت الله سید علی حسینی میلانی مدظله

بسمه تعالی
السلام علیکم
حکمت بعضی از احکام را شارع ذکر کرده و بعضی را خودمان می توانیم بفهمیم و بعضی را نه شارع ذکر کرده و نه ما می توانیم بفهمیم، چون عدد رکعات نمازها، و عدد اشواط طواف و امثال آن فراوان.
7909


دانلود تصویر پاسخ

چاپ نمای پرینت
آیت الله سید علی حسینی میلانی مدظله
نصب تولبار سايت


کاربرانکاربران
Flag Counter
visitors by country counter
flag counter
دهکده وب - قرية الويب - w3village.com